Friday, December 2, 2011

Tahun Baru 1433H

6 Muharram 1433H

Alhamdulillah Alah masih memberi nafas untuk meneruskan kehidupan di tahun Hijriah yang ke 1433. Semakin umur bertambah maka semakin hampir juga menemui saat kehidupan di alam yang lain. Hanya pinta ku agar Allah memberi kesihatan dan rezeki yang cukup untuk melihat anak-anak membesar dengan sempurna dan dapat berdikari sebelum diri di jemput Allah.

Walau bila jua tiba masa, hanya Allah yang tahu dan setiap ketentuan nya pasti yang terbaik untuk kita. Bekalan yang tidak kurang mesti dikumpul agar hidup disana tidak dalam kesusahan.

Masih terngiang bacaan talkin sewaktu Encik dikebumikan. Walaupun nama Encik yang disebut dalam bacaan itu, namun yang pasti ianya adalah peringatan untuk kita yang masih tinggal. Pasti meremang bulu roma saat melihat Encik diturunkan ke liang lahat, terbayang jika diri sendiri yang berada disitu.....oh...masanya pasti tiba jua....

Bila membaca email berkenaan seorang 'pemuda' yang akan menemankan kita didalam kubur, hati jadi semangat utk istiqamah membaca al quran kerana ia lah 'pemuda' yang akan menemankan kita nanti.

Surah Al Rahman
menjadi pilihan untuk saya hafal pada tahun yang baru ini. Semoga Allah beri kekuatan dan ketajaman fikiran untuk menghafal surah ini. Insyallah...

0 comments:

 

Designed by Simply Fabulous Blogger Templates